MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Martínez Benazet preveu que les restriccions pel coronavirus es puguin allargar fins a dos mesos

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut preveu que la situació actual a causa de la Covid-19 s'allargarà almenys un mes i mig més. En qualsevol cas creu que si s'aconsegueix aplanar el pic, es plantejarien alleugerir les restriccions, per exemple per fer activitats a la natura.

Joan Martínez Benazet ho ha dit molt clar: la situació actual es podria perllongar entre un mes i mig i dos. Per tant, ratificant el que avançava dilluns el ministre portaveu, la situació de confinament i la resta de restriccions s'allargarà més enllà de la data prevista, que era aquest dijous.

Remarca que "les decisions s'han de prendre dia a dia". "Les restriccions no es poden aixecar fins que no s'aplani la corba. Penso que aquesta situació s'allargarà aproximadament un mes i mig o dos", ha declarat.

El titular de Salut recorda que les decisions es prenen gairebé dia a dia, en funció de com evoluciona la situació. En cas que l'aplanament de la incidència es mantingui, es preveu alleugerir les restriccions, per exemple, permetent algunes activitats a la natura. Però avui aquest escenari és impossible.

Nous símptomes inicials: pèrdua d'olfacte i gust

Salut ha confirmat que, com apunten noves investigacions científiques, s'han detectat altres símptomes inicials del coronavirus, com ara la pèrdua de l'olfacte i el gust. S'han donat alguns positius a Andorra amb aquesta simptomatologia tot i que eren episodis lleus.

Des del ministeri de Salut aconsellen trucar al metge referent en cas de patir aquests símptomes o al 116.

Número de WhatsApp per les víctimes de violència de gènere

D'altra banda el Govern ha activat un número de WhatsApp per a les dones maltractades, el 606.181, que a causa de la situació actual hagin de conviure amb el maltractador.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest dimarts 24 de març al migdia:

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada