MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Mascaretes casolanes amb criteris tècnics i instruccions precises

www.andorradifusio.ad

El Govern ha aprovat un decret que autoritza l'obertura d'establiments que poden confeccionar mascaretes de protecció, atesa la creixent demanda de material sanitari arran de la crisi sanitària pel coronavirus. L'autorització no permet obrir de cara al públic, sinó que només és vàlida per a l'elaboració de les mascaretes als tallers.

El ministre de Salut ha explicat en la compareixença d'aquest diumenge a migdia que les mascaretes que es confeccionin no tenen utilitat per als professionals sanitaris ni poden ser venudes, però poden ser beneficioses per a diversos col·lectius.

Així, Martínez Benazet ha destacat que aquest tipus de mascaretes casolanes pot protegir en un 70% mentre les quirúrgiques en un 80% i les FBO en quasi un 100%.

També ha remarcat que és "de gran ajuda que es facin aquestes mascaretes" i destaca que és clau que se segueixin les indicacions tècniques de fabricació que ha ofert el Ministeri, que es poden consultar a la pàgina web de la iniciativa Mascaretes Andorra http://www.voluntariscovid19andorra.com/mascaretes/.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala
 

Informació relacionada

3.219.167.194