MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

Les mascaretes costaran 90 cèntims a les farmàcies i seran limitades a dues per persona

www.andorradifusio.ad

Hi haurà mascaretes per a tothom, estaran limitades a dues per persona i a un preu de 90 cèntims cadascuna. Així ho ha explicat el ministre portaveu, que ha volgut enviar un missatge de calma. Eric Jover també ha anunciat la publicació del decret de les mesures que afecten la CASS. Per exemple ja han estat 509 els autònoms que s'han acollit a la possibilitat de suspendre la cotització mentre duri la crisi. El Govern, a més, ha declinat de moment decretar l'estat d'alarma i ja ha resolt 153 sol·licituds de crèdits tous per un valor superior als 6 milions d'euros.

A partir d'aquest dimarts el Govern lliurarà 60.000 mascaretes, 1.000 per farmàcia per ser venudes a la població. Unes mascaretes que estaran limitades amb un registre a dues per persona i a un cost de 90 cèntims. La partida s'ampliarà els propers dies per progressivament poder arribar a tothom.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha demanat calma a la població assegurant que tothom en tindrà i que no cal col·lapsar els establiments el primer dia. "Aquelles persones per la seva edat són les menys problemàtiques associades amb la Covid-19 es poden esperar alguns dies més per deixar que els altres col·lectius més sensibles hi vagin els primers dies", demanava.

Ha avançat, a més, que s'han rebut més de 180.000 mascaretes professionals i quirúrgiques gràcies a l'Estat francès i a una donació d'una companyia xinesa, a més de 5.000 vestits d'aïllament.

Finalment i després d'haver analitzat les dades de mobilitat durant el cap de setmana el Govern ha decidit no decretar finalment l'estat d'alarma. Diu, però, que no és una invitació a la relaxació, sinó que insisteix en la necessitat de mantenir-se a casa. Ha apuntat que el nivell de mobilitat és molt similar al de països que sí han decretat l'estat d'alarma.

Ajuts per fer front a les cotitzacions

Jover també ha explicat que ja s'ha publicat el decret d'ajudes de la CASS. Així en el primer dia s'han rebut 192 sol·licituds d'autònoms per rebaixar la cotització, 509 que han demanat suspendre-la i 344 empreses que han hagut de tancar que han demanat que el Govern assumeixi la part de l'empresari de la cotització dels treballadors. Uns ajuts a fons perdut per part de l'Estat, ha recordat el ministre portaveu.

Pel que fa a les demandes de crèdits tous, el Govern ja n'ha resolt 153, 130 dels quals estimats parcialment o totalment i 23 denegades. De moment s'han desbloquejat més de 6,3 milions d'euros. Les donacions al fons solidari i amb els SMS ja superen el milió 400.000 euros. 

Torna a veure la roda de premsa completa del ministre portaveu, Eric Jover, d'aquest dilluns al vespre:

Informa: Anna Pifarré-Sílvia Mestre

18.208.132.33