MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

La Massana aprova un pressupost de 14,5 milions d'euros mantenint la inversió

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana ha aprovat un pressupost de 14,5 milions d'euros per aquest 2020. La cònsol major l'ha definit de contenció de la despesa i alhora prudent, però mantenint les inversions de l'any passat.

El pressupost de la Massana per aquest any serà un 3% superior al del 2019, situant-se en 14,5 milions. Manté la inversió de l'any passat, de 3,1 milions, i la partida més important està destinada a millorar la xarxa d'aigua. La remodelació de la plaça del comú, l'embelliment de l'entrada al Parc Natural del Comapedrosa, la refecció de la plaça de l'Església i l'eixamplament de carreteres són altres inversions importants.

Les despeses corrents augmenten un 5% respecte l'anterior pressupost, on destaquen les de personal i per fer estudis i informes tècnics, per a l'arxiu comunal, la candidatura de reserva de la biosfera i altres.

Segons la cònsol major, Olga Molné, "és un pressupost de contenció de la despesa, un pressupost molt prudent, però que alhora ens permet invertir i fer inversions per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans".

A més, destaca que "igualment és un pressupost que ens permet rebaixar l'endeutament i que té una partida per la recompra d'accions preferents". L'objectiu d'endeutament és de 11 milions a finals d'aquest any, un milió menys que el 2019. I es preveu una recompra de participacions preferents a EMAP per 1,5 milions. Pel que fa als ingressos, la previsió per aquest 2020 també és d'un augment del 3,6%. Segons el conseller de Finances, Jordi Areny és en part per "l'activitat econòmica que hi ha. Es fa una previsió molt prudent d'increment de taxes. L'increment de construcció ja hi és, per tant seria una continuïtat de la dinàmica que estem vivint aquests darrers dos anys".

En la mateixa sessió també s'ha aprovat el marc pressupostari per aquests quatre anys. Destaca una previsió d'inversió de 5 milions d'euros a Vallnord Pal-Arinsal el 2022. Una previsió que de moment només és dinerària i que s'ha de treballar amb l'estació. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero