MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 21º

El Temps Darrera previsió

La Massana Fogons incorpora la gastronomia sostenible

Les Jornades de Cuina de Tardor, del 6 d’octubre al 6 de no

Les Jornades de Cuina de Tardor, del 6 d’octubre al 6 de novembre, presenten una programació d’activitats complementària als menús. Aquestes, que s’emmarquen dins les accions de la Massana Fogons, amplien el seu concepte introduint novetats tant pel que fa a la seva filosofia com pel que fa a l’oferta, amb moltes activitats per viure experiències.

El darrer mes de juny es va presentar l’estratègia la Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible, que estableix els criteris de respecte mediambiental que seran presents en totes les accions que es portin a terme. El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, agraeix als restaurants que s’hagin "implicat amb aquest projecte conjunt, que ens permetrà evolucionar cap a una gastronomia sostenible, respectuosa amb els recursos naturals, que prioritzi els productes locals i de temporada”.

Aquesta nova manera de concebre la gastronomia ja és present en els menús de les Jornades de Cuina de Tardor, que compten amb la participació de setze restaurants dels diferents pobles de la Massana: Carroi-Abba Xalet Suites Hotel, Molí dels Fanals, Shiami’s, Babek Restaurant, Gaucha Andorra, Hostal Palanques, Don Piacere, Angelo, Fugazzeta, Versió Original, Sentro’20, Borda Eulari, Toc-Anyós Park, Émo-Hotel Palomé, Borda El Pebre i Oolong Coffe&Brunch. Tenint en compte la bona acceptació de la passada edició, es tornarà a fer el tast de vins, amb MGI Gastronòmic, una manera divertida i amena de conèixer diferents vins ecològics, de tradició i proximitat. 

L’enginyera agrícola, experta en sostenibilitat, i assessora de la Massana Fogons, Katia Juárez, detalla que “estem parlant de propostes d’alta qualitat que demostren que la gastronomia sostenible és deliciosa i creativa, a més de comptar amb el propòsit de ser respectuosa amb l’entorn”. Ha destacat també que a banda de gaudir dels menús, les Jornades inclouen diverses propostes gratuïtes.

Comencen aquest mateix dissabte amb una sortida a la muntanya per aprendre a fer una adequada recol·lecció dels bolets. A càrrec del micòleg Manel Niell, biòleg i investigador, s'ensenyarà a reconèixer els bolets sostenibles però també com tallar-los i respectar el seu grau de maduració. El formador, Guillermo Hernández, explicarà com utilitzar els fogons i a preparar la millor barbacoa. També hi haurà cursos de cuina d’aprofitament a càrrec de Katia Juárez, que oferirà receptes i trucs per aplicar a la cuina, amb els quals es pot estalviar temps i diners. Per tancar l’oferta d’activitats, s’ha organitzat una exposició fotogràfica de set foodies”, amb creacions pròpies i receptes clàssiques de restaurants de la Massana. 

Informa: Redacció 
Imatges: Comú de la Massana