MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

Més de 130 persones han contactat amb el servei de suport gratuït del Col·legi de Psicòlegs

www.andorradifusio.ad

Més de 130 persones han contactat amb el servei d'atenció que ofereix el Col·legi de Psicòlegs des que va començar el període de confinament pel coronavirus. L'ansietat és el motiu principal de les consultes, que atenen un equip de 26 psicòlegs voluntaris.

En els primers vint dies de funcionament, més de 130 persones han contactat amb el servei de suport gratuït posat en marxa pel Col·legi de Psicòlegs. La majoria ho ha fet per telèfon. Un equip format per 26 psicòlegs voluntaris atén les consultes i en fa el seguiment. Per sexes, un 70% dels usuaris han estat dones i el 30% restant, homes, mentre que la franja d'edat entre els 35 i els 55 anys és la més nombrosa.

L'angoixa i l'ansietat que provoca el confinament és el motiu principal de les consultes. "Hem rebut altres consultes, des de persones que estan en seguiment per professionals de la salut i que aquests dies no han pogut mantenir les visites a adolescents que estan en període d'exàmens o a punt d'entrar-hi i el confinament els angoixa", explica el president, Òscar Fernández, qui anima "tothom que tingui alguna inquietud o preocupació que es dirigeixi al servei d'atenció".

El servei de suport psicològic està obert a tothom, però vol incidir especialment en els familiars dels malalts i del personal sanitari, a banda dels treballadors dels serveis essencials, que s'enfronten a la pandèmia des de la primera línia.

Les vies per contactar amb el servei d'atenció del Col·legi de Psicòlegs són el telèfon 809 031 o bé el correu electrònic copsia@copsia.ad.

Informa: Joan López

18.208.132.33