MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 21º

El Temps Darrera previsió

Més d'un 30% de les empreses de la indústria i la construcció tenen morositat

www.andorradifusio.ad

Més del 30% de les empreses del sector industrial i de la construcció han patit un increment de la morositat respecte del 2021. La dada és d'una de cada 4 societats en el global. Són xifres que ha reflectit l'informe de la Cambra de Comerç del segon semestre del 2022.

El 24,9% de les empreses enquestades per la Cambra de Comerç va notar el 2022 un increment de la morositat respecte del 2021. La indústria i la construcció són els sectors que l'han patit més, amb el 31,3% d'indústries i el 30,3% de constructores. Concretament, han registrat un augment del nombre d'impagats que no confien a cobrar, o bé importants retards en els cobraments, seguides de prop pel comerç minorista: una de cada quatre societats aproximadament. En canvi, en l'hoteleria la proporció d'empreses que han patit un creixement de la morositat és força més baixa. 

Des de la Cambra de Comerç s'assegura que tot i que aquesta proporció encara és rellevant, es confirma la tendència a la baixa dels nivells de morositat en relació amb els dos anys anteriors, gràcies a la millora de l'activitat econòmica.

L'informe també destaca que les empreses més petites són les més vulnerables davant les situacions adverses i acusen amb més intensitat els efectes negatius de l'increment de costos sobre la seva activitat.

Informa: Pere Moliné