MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Més de 500 baixes entre el personal del SAAS des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La pandèmia ha provocat que el personal sanitari del SAAS acumuli en aquests moments més de 500 baixes per accident laboral des del març passat i es retardin les negociacions del conveni col·lectiu, que a hores d'ara ja s'han reprès.

El personal sanitari ha estat i és un dels col·lectius més colpejats per la pandèmia i una mostra n'és les més de 500 baixes que acumulen treballadors del SAAS des de l'inici de la crisi sanitària, segons la resposta del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a una pregunta de la consellera general de Terceravia+UL+I Carine Montaner.

Aquest fet ha condicionat les reunions dels grups de treball al voltant de les negociacions del primer conveni col·lectiu del SAAS, que es van iniciar el 19 de març del 2019. Per part dels treballadors, alguns dels principals temes a negociar són la reducció de la jornada laboral, la revisió salarial i els complements retributius.

Arran de la pandèmia, Martínez Benazet ha constatat que no s'ha pogut avançar en el desenvolupament del conveni tant com s'hauria desitjat durant el 2020. Per aquest motiu, la direcció del SAAS d'acord amb el comitè d'empresa ha decidit aplicar la partida pressupostària de 500.000 euros, prevista per a l'aplicació dels acords del conveni, en una retribució extraordinària per a tots els empleats de forma lineal.

En aquests moments, ja s'ha reiniciat el procés de negociació del conveni i s'han recuperat els grups de treball que estudiaran els apartats que ha de tenir aquest document, tenint ja definit el cronograma d'activitats previstes al llarg del 2021.

Salut preveu enllestir el pla director del transport sanitari en els propers tres mesos

Davant una altra pregunta de la consellera general Carine Montaner al voltant de la gestió del transport sanitari, Martínez Benazet respon que l'esforç per optimitzar aquest servei no s'ha aturat i s'està abordant amb tots els actors implicats.

Després que les trobades del grup de treball quedessin anul·lades per la pandèmia, a l'octubre es va reprendre la feina i es preveu l'aprovació del pla director del transport sanitari el primer trimestre del 2021, així com la licitació del concurs per a l'externalització del servei de transport sanitari urgent no medicalitzat el mes de març.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

3.238.7.202