MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 30º

El Temps Darrera previsió

Més ajuts al lloguer d'habitatges però menys sol·licituds

www.andorradifusio.ad

El Govern ha rebut menys sol·licituds d'ajuts per a l'habitatge de lloguer que l'any passat però n'ha concedit més. Sumen en total 1,6 milions d'euros, 300.000 euros més que el 2017.

Aquest 2018 s'han beneficiat dels ajuts als lloguers 915 demandants d'un total de 1.143. L'any passat les sol·licituds van ser un 10% superiors i per contra es van concedir un 5% menys d'ajuts. D'aquí que el balanç de l'executiu sigui positiu. "La conclusió lògica d'aquestes estadístiques ens diu que en relació a l'any anterior hi ha menys necessitat però més possibilitats de tenir accés a aquests ajuts. I des d'aquesta perspectiva n'hem de fer una valoració favorable", insisteix el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.

Les parròquies centrals sumen el 60% del total dels ajuts i per nacionalitats un 29% s'han concedit a ciutadans de nacionalitat andorrana, un 33% a residents espanyols i un 24% a portuguesos. Per col·lectius, les famílies monoparentals són les que reben més ajuts, amb un 26%. Les segueixen les persones grans, que representen el 19% del total, i els joves, amb un 8%.

Informa: Gerard Gort