MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 26º

El Temps Darrera previsió

Més pernoctacions tot i el descens de visitants al juliol

www.andorradifusio.ad

Al juliol ha vingut menys gent a Andorra però, en canvi, han augmentat les pernoctacions. Això s'explica perquè, tot i el descens en el nombre de visitants, ha crescut el de turistes, que són els que passen més d'un dia aquí.

De les dades facilitades per Estadística sobre els visitants de juliol criden l'atenció un parell de coses. Primer, el descens respecte al juliol de l'any passat. No és un descens brusc però són prop de 30 mil persones menys. Per analitzar-ho millor, cal desglossar la xifra total de visitants entre turistes, que són els que pernocten, i els excursionistes o visitants d'un sol dia.

I aquí veiem com els primers, els que en principi més despesa generen perquè passen més temps a Andorra, sí han augmentat en més de tres punts. I tot gràcies al mercat espanyol, que suposa pràcticament tres de cada quatre turistes que trepitgen el Principat. Per tant, són els visitants arribats del sud els que més allarguen l'estada i els que venen majoritàriament per passar uns quants dies i no només unes hores. El visitant francès, en canvi, no acostuma a quedar-se.

Això queda ben palès quan ens fixem en les dades dels excursionistes, és a dir, aquells que venen i tornen el mateix dia i no es queden a dormir. Aquí sí que són franca majoria els francesos que, igual com passa amb els espanyols, han registrat una baixada respecte al juliol del 2018. Per tant, són aquesta categoria de visitants els responsables que aquest any juliol hagi tancat en vermell.

Informa: Jordi Cama