MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Més d'un vuitanta per cent dels alumnes de Formació Professional troben feina

www.andorradifusio.ad

Vuit de cada deu titulats de formació professional troben feina, i la majoria ho fan abans d'un mes d'acabar els estudis. És una de les conclusions que es pot treure de l'estudi d'inserció laboral que ha fet el Govern per a l'FP i que deixa graus de satisfacció importants.

És el primer estudi en profunditat que es fa sobre aquest aspecte i se li vol donar continuïtat per tenir conclusions més acurades. S'han fet enquestes a titulats de dues promocions diferents i tant en l'una com en l´altra els qui han trobat feina superen el 80%. Entre un 10 i un 13% no buscaven feina i només un 3% està aturat.

Una altra dada destacada és que més del 80% va col·locar-se menys d'un mes després d'obtenir el títol o fins i tot abans d'acabar els estudis. Només un dels enquestats treballa fora del país.

Els enquestats valoren amb un notable diferents aspectes de la seva feina i una àmplia majoria assegura que tornaria a repetir els estudis, també al mateix centre. Satisfacció per l'actual situació, però voluntat de seguir avançant

El ministre d'Educació, Eric Jover, afirma que "faríem un flac favor a l'FP si fóssim autocomplaents amb aquests resultats. No ens podem quedar aquí i hem de fer que la formació professional sigui cada cop millor".

L'FP andorrana va arrencar fa catorze anys amb quinze alumnes i ara en té més de 300. El sistema col·labora amb unes 250 empreses per a les estades formatives i les sortides laborals. Jover ha agraït la implicació de totes.

Informa: David Domingo
Imatges: Vicente Bellot