MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 29º

El Temps Darrera previsió

Més zones verdes i un carril bici, entre les propostes del Consell d'Infants de Sant Julià de Lòria

www.andorradifusio.ad

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, Sant Julià de Lòria ha celebrat la sessió constitutiva del Consell d'Infants. Són sis nous consellers i dos repetidors, que treballaran per millorar la parròquia. Alguns dels eixos centrals de les propostes són la sostenibilitat i les activitats culturals i de lleure. 

El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, explica que els infants hi van amb "il·lusió i amb ganes de fer coses per la parròquia" i, en aquest sentit, considera que és engrescador.

Per la seva banda, el conseller infantil Lorien Blanco assegura que aquesta acció és important "perquè els nens també tinguem la paraula a la parròquia". I Valeria López, també consellera infantil, creu que el seu objectiu és "fer propostes per millorar la parròquia".

Propostes que encara han de treballar amb els companys, però sí que tenen clares les seves prioritats. Una de les idees compartides és fer més zones verdes. Però també tenen present la part més lúdica i social, com per exemple amb la creació d'un carril bici i un espai segur per als gossos fora dels supermercats.

Des del Comú pensen que són demandes coherents. Així, Majoral indica que les seves propostes "reflecteixen la problemàtica real del dia a dia de la parròquia".

Hi ha confiança que les seves peticions es puguin dur a terme. De fet, han agafat l'exemple de la remodelació del Parc del Prat Gran, una demanda de l'anterior Consell d'Infants que ja té les obres molt avançades.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Sergi Linares
Locució: Neus Vila