MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Els metges, satisfets per la feina durant el pic de la crisi i amb la vista posada a la tardor

www.andorradifusio.ad

Andorra no té cap malalt per Covid-19 des de dijous passat. Han estat cinc mesos molt intensos per als professionals sanitaris, que han viscut moments de màxima tensió. Els metges referents i els del SAAS han treballat sense descans per resoldre les necessitats dels pacients.

Ara que Andorra és un país 'Covid ready' arriba el moment de valorar els mesos en què el sistema sanitari va estar a tocar del col·lapse. Els metges consultats consideren que la situació es va gestionar prou bé.

Josep Burgués recorda que "en el moment que va esclatar la crisi hi havia molts pocs mitjans i moltes incerteses" i les coses s'han fet "el millor que es podia". Marta Valverde, per la seva banda, creu que "ho hem fet estupendament bé", tot i reconèixer que "hi ha coses a millorar".

Els metges van haver de treballar sense horaris, acumulant visites telefòniques i telemàtiques. Tots dos destaquen l'ajuda que ha representat poder accedir a la història clínica compartida dels pacients i veuen les consultes telemàtiques  com una eina que es pot utilitzar en el futur.

Els metges consideren que en cas d'un nou brot de coronavirus a la tardor la reacció serà millor "perquè ens agafaran amb molt més temps, moltes més possibilitats de fer tests diagnòstics que no es podien fer, més coordinació entre tots...". Valverde està preocupada per l'arribada de la grip, que provocarà dificultats per diagnosticar tenint en compte la semblança dels símptomes.

Un cop estabilitzada la situació, els metges referents miren de recuperar la normalitat. Tenen l'agenda plena perquè les visites presencials s'han d'espaiar per motius de seguretat. Són les conseqüències de la post-Covid-19.

Informa: Sergio Cano-Laura Cugat
Imatges: Txema Galilea-Desirée Sala

Informació relacionada

34.200.222.93