MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

15º / 28º

El Temps Darrera previsió

La mobilitat interna augmenta 20 punts el primer dia de reobertura d'alguns sectors

www.andorradifusio.ad

La reobertura d'alguns sectors comercials aquest dilluns s'ha traduït en un augment de gairebé 20 punts en la mobilitat interna. Un fet que també ha portat la policia a alertar sobre el que s'anomena efecte quarantena, que pot comportar més accidents de trànsit.

Uns 900 treballadors s'han reincorporat aquest dilluns a la feina, amb l'obertura d'alguns sectors comercials. Un fet que ha propiciat l'augment en 20 punts de la mobilitat interna.

Fa set dies era d'un 81% menys respecte a una jornada normal fa uns mesos i ara s'ha situat en un 61% menys.

També s'ha notat un augment de tres punts a la frontera del riu Runer pels fronterers. En canvi no es modifica a la frontera amb França, que continua sent d'un 97% menys.

Crida a la responsabilitat per evitar un rebrot

El Govern recorda que la situació difereix substancialment de ser normal, tot i la primera fase de reobertura de comerços.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha demanat responsabilitat a empreses, autònoms i la resta de la ciutadania, que ha demostrat un seguiment altíssim de les mesures, "que no retornem al dia abans de la Covid-19". Remarca la necessitat de respectar les mesures d'higiene i distanciament social.

"Efecte quarantena"

Mobilitat i la policia alerten del que denominen efecte quarantena. Arran del confinament i de la forta disminució de trànsit han observat un relaxament en la conducció que ha generat diversos accidents. Per això fan una crida a no abaixar la guàrdia.

A més de l'accident mortal del 9 d'abril al carrer de la Valira, on una dona de 62 anys va ser envestida per una furgoneta, la policia i Mobilitat han constatat un seguit d'accidents menys greus però que representen una xifra molt més elevada del que es podria pensar tenint en compte el descens del trànsit d'ençà del confinament.

Roda de premsa completa d'aquest dilluns 20 d'abril:

Informa: Joan A, Sarmiento/Gerard Gort

Informació relacionada

18.204.55.168