MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Els monitors d'esquí, preocupats per una temporada d'hivern incerta marcada pel treball eventual

www.andorradifusio.ad

Els monitors d'esquí alerten que hi ha professionals del país que aquesta temporada només podran treballar de manera eventual davant la caiguda del turisme causada per la Covid-19.

Neguit i preocupació generalitzat entre els professionals del sector de l'esquí davant una temporada que es preveu incerta.

Aquest és el sentiment que transmet l'Associació Andorrana de Monitors d'Esquí, que alerta que hi ha un gruix de treballadors amb experiència que aquest any hauran de resignar-se a treballar de manera eventual.

El president de l'associació, Carles Iriarte, ha assegurat que "tenim monitors del país als quals s'ha dit que no compten amb ells". També ha afegit que als que se'ls ha ofert treball ha estat de manera eventual, "aquells dies amb més feina, els caps de setmana o festius".

Per minimitzar aquest problema, Iriarte demana establir quotes a l'arribada de treballadors estrangers, tot i obrir la porta als monitors més qualificats, una ocupació amb pocs efectius al país.

"Demanarem al ministre que només s'obri la quota a monitors estrangers un cop tots els monitors del país tinguin feina", ha afirmat.

Iriarte clou demanant a les estacions que proveeixin els monitors del material necessari per treballar.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arxiu RTVA

3.228.10.64