MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Naturlàndia xifra en un 70% la caiguda de l'afluència i en un 50% la dels ingressos aquest hivern

www.andorradifusio.ad

El director de Naturlàndia, Xabier Ajona, ha xifrat en un 70% la caiguda de l'afluència aquest hivern i en un 50% la dels ingressos.

Ho ha explicat a l'Ara i Aquí d'RNA, on ha especificat que "s'està aconseguint compensar el resultat final amb canvis en els serveis, com l'oferta gastronòmica i les promocions, i les despeses". "Estem tirant molt de client del país que està redescobrint Naturlàndia i l'esquí de fons", ha indicat.

Té assumit que serà molt difícil treure-li més "profit econòmic" a la temporada d'hivern tot i ser dels que pensa que "s'ha de lluitar fins a l'últim dia", tenint en compte que encara queda la Setmana Santa. A més, ha remarcat l'avantatge de ser "un centre d'activitats de muntanya que no depèn de la neu". "Podem estar oberts els 12 mesos de l'any", ha dit posant en relleu que "en el moment en què es relaxin les restriccions, la gent està desitjant moure's".

Per aquest motiu Naturlàndia està treballant en variar l'oferta i adaptar-la a les necessitats i la demanda. Segons Ajona, fins ara era molt rígida "i potser estàvem perdent clients". L'objectiu, ha afegit, és "trobar el camí per fer de Naturlàndia una societat rendible i autosostenible, i això s'ha de fer amb un nou producte". Quant a les veus que demanen tancar-la, assegura que l'estudi que es va fer va concloure que "suposaria una llosa per al comú molt més important i difícil de redreçar".

Respecte al parc d'animals, la fauna salvatge "no es traslladarà a cap parc comercial sinó a fundacions per a la conservació de natura i espècies. En aquests moments es negocia amb un santuari d'animals d'Anglaterra i amb el Brexit estan sorgint "molts interrogants sobre el trasllat dels animals que podrien endarrerir certs moviments" .Nega que s'estigui desmantellant ara. Està seguint un procés i la mort del llop "ha confirmat el camí". Encara estan a l'espera de rebre l'informe de la necròpsia que ha de determinar les causes de la mort de l'animal.

Entrevista completa al director de Naturlàndia, Xabier Ajona, a l'Ara i Aquí:

Informa: Yasmina Canedo - Joan A. Sarmiento

 

3.230.143.40