MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Neix la Xarxa la Meri per oferir acompanyament i suport en l'avortament

www.andorradifusio.ad

Neix la Xarxa la Meri. Una xarxa que vol donar informació i suport a les dones que vulguin avortar. Reivindiquen que es tracta d'un dret universal de la dona i demanen no només que es reguli, sinó que es faciliti informació sobre aquesta qüestió.

Un conjunt d'entitats i professionals han creat la Xarxa la Meri. Un espai que es posa a disposició de les dones que vulguin avortar o que ho hagin fet amb anterioritat i que necessitin informació, acompanyament o suport.

Es treballa amb el suport de diverses entitats de Catalunya que ja fa temps que donen el mateix servei. A banda d'ajudar les dones, també es vol recopilar dades sobre el nombre d'avortaments.

La presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza, indica que "el contacte és via Whatsapp, telèfon o e-mail, i des d'aquí informarem, sigui quina sigui la decisió". "Les dones avortem igualment, amb o sense restriccions legals, i com que ho fem igual, volem saber i acompanyar aquestes dones", ha remarcat.

Sílvia Aldavert, en representació de l'Associació dels drets sexuals i reproductius de Catalunya, explica que "cada vegada que una dona entra per la porta i ens demana informació o assessorament, li ho donem i l'acompanyem en tot el procés fins que ella decideixi que ho necessita".

Les promotores de la Xarxa la Meri han aprofitat per tornar a reclamar la despenalització de l'avortament. Consideren que és un dret universal i que negar-lo atempta contra les dones. També han demanat més polítiques d'atenció de salut sexual i reproductiva.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra