MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Neu artificial per garantir el màxim de pistes obertes

www.andorradifusio.ad

Tot i la manca de precipitacions, les estacions d'esquí continuen assegurant una obertura important de les instal·lacions. La baixada de les temperatures encara permet fer neu artificial que millori les condicions. Pel que fa als visitants, Grandvalira i Vallnord asseguren que els primers dies de Nadal hi ha hagut una afluència similar a la de l'any passat. Pel cap de setmana, esperen mantenir el mateix ritme de vendes.

Les estacions d'esquí fan el possible per suplir la manca de precipitacions amb la producció de neu artificial, que utilitzen de manera interminent aprofitant la baixada de temperatures.

Pal-Arinsal fa una bona valoració de l'ocupació durant la primera setmana de Nadal, un periode que tanca amb xifres positives, similars a les de l'any passat.

L'estació garanteix l'obertura del 77% de les pistes, el 93% dels remuntadors i la totalitat dels serveis de restauració, així com la majoria de les activitats alternatives. Aixó és póssible, segons el seu director Josep Marticella, gràcies que Andorra fa temps que ha fet els deures amb la neu de cultiu.

Grandvalira manté obertes 89 de 129 pistes. Es tracta de l'estació amb més quilòmetres esquiables del Pirineu, 147 en total, la qual cosa garanteix una bona ocupació els propers dies.

Des de Grandvalira asseguen que els primers dies de les festes de Nadal, el ritme de venda de forfets ha estat bo i esperen mantenir-lo.

Pel que fa a Vallnord, Ordino-Arcalís garanteix el 90% de les pistes obertes. L'estació ordinenca mantindrà 23 pistes obertes i 11 remuntadors.

Ara per ara, ofereix gruixos de fins a 50 centímetres. Uns gruixos que es mantidran gràcies a la baixada de temperatures i la producció de neu.

Pel que fa als visitants, Ordino-Arcalís assenyala que molts esquiadors que tradicionalment esquien a altres zones del Pirineu han canviat de destinació i han triat l'estació en ser la que disposa de més neu.

Informa: Ana Alamán