MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 15º

El Temps Darrera previsió

La nevada obliga a tancar l'accés a França fins aquest dissabte al migdia

www.andorradifusio.ad

La nevada de les darreres hores, molt més intensa a partir de divendres al vespre, ha obligat a tancar l'accés a França per l'RN22.

No s'hi ha pogut circular des de la nit de divendres i fins aquest dissabte minuts abans de les 12h del migdia, moment en què ha reobert l'RN22, a causa de la situació de la carretera. Això sí, hi ha restriccions per als vehicles de més de 19T i es necessiten equipaments.

El tancament de l'accés a França ha estat, en aquests moments de pandèmia, més destacat que en ocasions anteriors, ja que el país veí és ara mateix l'única via d'entrada de turistes tenint en compte les restriccions a Catalunya.

De fet, s'esperava una forta afluència de visitants francesos aquests dies, però la neu ha provocat que les xifres de visitants hagin estat anecdòtiques i fins a les 14 h només s'havia comptabilitzat l'entrada d'uns 500 vehicles.

Encara més desoladora és la situació a la frontera del riu Runer. El director de Mobilitat, Jaume Bonell, calcula que el trànsit ha disminuït un 98% des que es van decretar les restriccions a Catalunya.

Quant a la xarxa viària del país, el punt amb més complicació les darreres hores ha estat la CG2 al port d'Envalira, en fase negra, és a dir, amb la carretera intransitable, també fins a la seva reobertura. El coll d'Ordino també ha hagut de tancar.

A la resta de carreteres de la xarxa viària no s'han registrat incidències més enllà de la necessitat d'equipaments especials per circular.

Respecte als gruixos aculumats, el servei de Meteorologia del Govern informa que la nevada ha estat més important al nord, amb més de 30 centímetres acumulats a la Solana. Alerta que el vent encara fa difícil la visibilitat i crea plaques de neu ventada que fan augmentar el perill d'allaus a 3 en algunes zones.

Després de la nevada ha tornat el sol en un dia de Sant Esteve en què el vent anirà disminuint. De cara a diumenge es preveuen més núvols que suposaran nevades febles dilluns.

Recomanacions en cas de neu a la carretera:

Informa: Joan A. Sarmiento - Redacció
Imatge: Pere Besolí-Desirée Sala - Mobilitat

3.238.7.202