MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Les Nits d'Estiu als Museus programen una cinquantena d'activitats amb l'actuació de Tarta Relena al Santuari de Meritxell com a plat fort

www.andorradifusio.ad

Després de ser al Primavera Sound i al Sonar aquest cap de setmana, el 15 de juliol Tarta Relena serà a Andorra per actuar al santuari de Meritxell. És una de les activitats més trencadores que aquest dilluns s'han anunciat per a les Nits d'estiu als museus.

La música electrònica i amb arrels gregorianes de Tarta Relena serà un dels plats forts. La cap de Museus i Monuments, Ruth Casabella, ha exposat que "es basa en els cants gregorians de l'edat mitjana que es podien escoltar als monestirs", als quals  "han donat una visió postmoderna i contemporània". "No oblidem que el santuari (de Meritxell) quan va ser projectat havia d'acollir monjos, havia de ser santuari i monestir".

Hi ha programa per a tots els públics des de concerts amb músics de la Fundació ONCA, xerrades, visites guiades, com la nova al Tremat d'Encamp amb parada al molí fariner o un joc de pistes ambientat als anys 40 com el que ha programat FEDA Cultura.

També hi haurà una passarel·la de moda que es crea expressament inspirada en l'exposició del Museu Carmen Thyssen creades pel modista ordinenc Joan Font. Segons ha detallat la cap de projectes del museu, Teresa Areny, s'han creat 27 peces que tenen relació amb les 27 obres que estan exposades al museu. Es tracta, assegura, d'una col·lecció "totalment innovadora", que s'estrenarà en aquesta desfilada en què "hem lligat moda amb art i on ell també farà les explicacions".

Les Nits d'Estiu organitzades per la Taula de Museus inclouen una cinquantena activitats amb els museus com a punt de partida. Comencen el dia 30 de juny i el 2 de juliol Areny Plandolit acollirà una sessió de mentalisme per a adults amb un referent europeu com és Pablo Raijenstein.

Informa: Rosa Alberch
Imatge:
Sergi Linares