MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Nou espai públic per donar vida a la plaça Major de Sant Julià de Lòria

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià de Lòria ha inaugurat aquest dijous l'ampliació de la plaça Major. Es tracta de dos terrenys cedits per part de dues famílies de la parròquia  que sumen una superfície total de 800 metres quadrats.

Segons ha recordat el cònsol major lauredià, Josep Majoral, la corporació ha aprofitat el procés de reparcel·lació de la zona per dona una nova vida a aquesta plaça, sobretot pensant en els usuaris de la Llar de Lòria, que reivindicaven disposar d'un espai més ample al centre del poble.

Les obres han consistit a aplanar i arreglar el terreny, posant grava per fer-lo més transitable i col·locant uns bancs per descansar, uns arbres i una font. A més, també s'han instal·lat dues pistes de petanca adreçades, principalment, a la gent gran. "Aquest espai és ideal i no vam dubtar ni un moment quan se'ns va presentar l'ocasió", ha afirmat Majoral.

La nova plaça Major laurediana també és l'indret escollit per a la celebració dels actes més tradicionals de la festa major laurediana, que començarà aquest divendres i s'allargarà fins dilluns vinent. Així, l'espai serà testimoni de la celebració d'actes com el Ball Cerdà i la Marratxa, podent aprofitar la seva dimensió per complir amb les normes de seguretat sanitària.

Tal com ja va avançar l'ANA la setmana passada, el contracte inicial de cessió d'ús dels terrenys entre el comú i els propietaris és d'un any, tot i que l'acord permet prorrogar-lo anualment. També fixa que "quan una de les dues parts el vulgui rescindir, es podrà fer sense problema", ha afegit el cònsol.

Informa: Agència ANA