MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

La nova associació de monitors d'esquí demana canvis en el codi de relacions laborals

www.andorradifusio.ad

La nova associació de monitors d´esquí, APEDA, ja s´ha reunit amb el Govern, els grups parlamentaris i les estacions i espera trobar una solució a la seva situació aquest maig. Assegura que és tan necessari una modificació del codi de relacions laborals que prevegi la seva especificitat, com un conveni col·lectiu, i es desvincula completament de l´AAME.

Aquest diumenge va ser l´últim dia de la temporada d´esquí a la majoria d'estacions. Una temporada marcada per la polèmica per les noves condicions que les estacions han ofert als monitors i que ha dividit el col·lectiu.

La nova associació de monitors, l´Associació de Professionals de l´Esquí i Disciplines Associades, APEDA, ja porta tota temporada treballant perquè la situació canviï l´any que ve. S´ha reunit amb el Govern, els grups parlamentaris i les estacions i, segons ha explicat el president, Manel Arajol, al programa #sensefiltres de Ràdio Nacional, la solució passa pel nou codi de relacions laborals i el conveni col·lectiu per arribar a un acord i fixar les hores. 

Tot i que des de l´AAME s´han mostrat oberts a treballar conjuntament, l'APEDA s´ha volgut desvincular d´aquesta associació i prefereix que cadascú estableixi diàlegs pel seu cantó. Segons ha explicat, parteixen de visions de la situació molt dispars i això impedeix que puguin arribar a una entesa.

Preveu començar a tenir resultats de la negociació el mes de maig. L´objectiu és que per a la temporada que ve s´elimini el dia de festa setmanal obligatori, s'aclareixi la graella salarial i hi hagi una progressió en el preu de l´hora.

Informa: Laia Ferré Marot

Informació relacionada

34.237.51.159