MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Nova campanya de la policia per aturar l'ús del mòbil al volant

www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns arrenca una nova campanya de control de la Policia dedicada a aturar l'ús del telèfon mòbil a la carretera. L'objectiu, segons el cos, és posar fre a una de les infraccions més freqüents entre els conductors en els últims anys.

Millorar la seguretat a la carretera i evitar distraccions al volant que puguin acabar en accidents greus. Aquest és el principal objectiu de la nova campanya de control que efectuarà el cos de Policia al llarg d'aquest mes d'octubre i que perseguirà, sobretot, els conductors que utilitzin el telèfon mòbil al llarg del seu trajecte.

Segons detalla el departament, aquesta és una de les infraccions més freqüents al volant i alerta d'un repunt significatiu respecte a fa dos anys.

El 2018 es van imposar un total de 92 multes relacionades amb aquest fet, la xifra més baixa des que l'Automòbil Club en publica les dades. Pel contrari, les sancions emeses durant el 2019 es van enfilar un 27% arribant a les 117.

En la mateixa línia, els agents també incidiran en la importància de l'ús dels elements de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat. Tot i ser una infracció que s'ha reduït exponencialment en els últims vuit anys, segueix acumulant més de 350 multes anuals.

La campanya, que s'allargarà fins al pròxim 25 d'octubre, també se centrarà en la identificació de tots els vehicles que circulin amb el distintiu de la ITV caducat. De retruc, els agents aprofitaran per revisar si el conductor circula amb la targeta de transport en vigència.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arxiu RTVA

Informació relacionada

3.235.11.178