MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ordenament Territorial recull informació detallada del cost dels treballs a l'esllavissada per les possibles reclamacions

www.andorradifusio.ad

Des del ministeri d'Ordenament Territorial s'està quantificant al detall tot el cost de la intervenció a la zona de l'esllavissada. Aquest matí els responsables han estat presents en la posada en marxa de la bomba d'extracció d'aigua de la cubeta.

Ara cal conèixer dues dades. Quants metres cúbics d'espai queden a la cubeta per poder omplir-ho de terra i l'origen de l'aigua que s'hi havia acumulat si aquesta era només pluvial o també del nivell freàtic. Totes les intervencions que s'estan fent estan sent recollides en detall pel ministeri d'Ordenament Territorial. "En el seu dia tindrem el cost total i podrem en cas que hi hagi responsabilitats, si s'escau, reclamar", explica el ministre Jordi Torres.

En el terreny de les responsabilitats, Torres ha declarat que en aquest sentit encara no s'ha avançat. Les abundants precipitacions han afectat, com era de preveure, l'esllavissada davant del Punt de Trobada. Aquestes pluges incentivaran la purga natural de la muntanya anunciada pels tècnics que vigilen nit i dia la zona".

Per mantenir aquesta vigilància permanent l'executiu ha instal·lat un sistema topogràfic de precisió que manté auscultat el terreny a nivell geològic.

Avui Torres ha anunciat que al setembre encarregaran un projecte de construcció d'un mur de contenció en forma de dic. Els enginyers decidiran l'alçada i amplada necessàries perquè la CG-1 quedi completament assegurada.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Albert Refart

Informació relacionada

3.214.184.223