MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

15º / 31º

El Temps Darrera previsió

El paquet de mesures socials no convenç als sindicats

www.andorradifusio.ad

El paquet de mesures de xoc presentades pel Govern no ha acabat de fer el pes als sindicats assistents a la trobada, la Unió Sindical i el Sindicat de Treballadors. Després de dues hores i mitja les valoracions eren negatives, en especial les que fan referència als lloguers.

Gabriel Ubach, secretari general USdA explica "que el que buscàvem era una reacció real del Govern contra una situació que ha vingut provocada pels vuit anys de govern de DA. El que ens hem trobat és que són unes mesures, que nosaltres agraïm, i que donaran ajudes a persones que estan molt desafavorides, però que a la majoria de la ciutadania no afavoireixen". Guillem Fornieles, secretari general SAT, afegeix que "després d'això el que passarà és que tots els especuladors immobiliaris apujaran els lloguers al 50, 60 o 70 %. Tindrien que regular aquesta qüestió, i això no es regula". 

En canvi des de la Confederació Empresarial s'ha valorat positivament que aquest any hi hagi més reunions entre tots els agents implicats. En referència als lloguers ha valorat que, mentrestant, es pugui trobar una solució definitiva al problema de l'habitatge. "S'intentarà donar en aquest temps buscar la solució definitiva a la problemàtica que no es construeixen noves promocions ni nous immobles de lloguer. Per tant, es busca trobar els mecanismes adients per intentar que la oferta sigui major que la demanda", expressa Gerard Cadena, president Confederació Empresarial.

També considera positiu que se'ls hagi consultat abans d'implementar aquestes decisions.

Informa: Sergi Cano-Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero