MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 24º

El Temps Darrera previsió

Un parc aquàtic i una inversió de 5 milions d'euros, el projecte de Canillo per al Palau de Gel

www.andorradifusio.ad

Canillo ha presentat el pla a cinc anys vista per al Palau de Gel, que inclou la creació d'un parc aquàtic aprofitant la piscina. Un parc que es projecta amb la instal·lació de tres tobogans, que anirien per fora del recinte, a més de pistes de pàdel i un rocòdrom. Les obres tindran un cost de 600.000 euros.

L'objectiu és començar-les aquesta tardor i tenir el projecte enllestit el primer trimestre del 2023. El que es vol deixar per últim és la pista de gel, que no tancarà a l'hivern, ha assegurat el cònsol major, Francesc Camp. 

Es busca fer del palau un eix vertebrador de la parròquia i també desestacionalitzar les activitats turístiques. A més, s'hi invertiran 3 milions d'euros en millores energètiques, per poder reduir al màxim les despeses en aquesta matèria.

Tot i sumar ingressos i reduir costos, el pla de negoci no preveu obtenir beneficis fins passat el 2026. El cònsol assegura, a tot això, que el més important és tenir clar que és una inversió a llarg termini. "Són clau els primers anys de funcionament d'aquestes activitats que implementarem i també que es compleixi l'estalvi energètic", ha dit.

En total, el comú hi invertirà uns 5 milions d'euros per fer un gir de 180 graus a unes instal·lacions que no han deixat de ser deficitàries.

En la reunió de poble també s'ha parlat dels pressupostos per a l'any vinent, que són de 22 milions d'euros. El comú preveu ingressar un milió d'euros amb les entrades al Roc del Quer i al pont tibetà que preveuen obrir al juny, entre altres. Mentre que es destinaran 900.000 euros per a la millora de carreteres, com la que va fins a Meritxell. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Andreij Cristancho

Informació relacionada