MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El Pas de la Casa es blinda per evitar aldarulls davant l'arribada de milers de joves

www.andorradifusio.ad

A punt per encetar el període més complicat de la campanya d'hivern, el Pas de la Casa repetirà les mesures preventives que van funcionar tan bé l'any passat. Es tracta d'evitar conductes incíviques, sobretot a la nit, provocades per l'alcohol i la massiva presència de turistes joves.

El Pas de la Casa afronta aviat, del 20 de gener al 12 de febrer, el tram més conflictiu de la temporada d'hivern. Hi ha prevista l'arribada successiva d'entre quatre i cinc grups de, com a mínim, un miler de persones cadascun.

Per a aquest període s'han reactivat els protocols acordats per la Taula transversal per a la millora de l'oci nocturn que, ja l'any passat, van ajudar a reduir notablement els aldarulls relacionats amb el consum d'alcohol a les nits.

Per exemple, l'assumpció per part dels turoperadors, de la seguretat privada que vetllarà perquè els seus clients es comportin amb civisme. En aquest segon any, a diferència de l'anterior, centrant-se sobretot en els establiments on s'allotgin.

Tots aquests turistes aniran, un any més, perfectament identificats amb polseres. Aquests agents privats estaran operatius fins a les sis del matí.

També INPUB contractarà la seva pròpia seguretat per als esdeveniments que organitzi. Al seu torn, la policia reforçarà la seva presència al poble doblant el nombre de patrulles, que passaran de les dues habituals a quatre. El Govern també ha anunciat que els duaners poden donar suport en casos puntuals. Per evitar que els visitants, sobretot joves, deambulin pels carrers a altes hores de la matinada s'activarà el sistema de microbusos que els recollirà als aparcaments dels locals d'oci nocturn i els portarà allà on dormin.

Aquests protocols es reprendran el primer cap de setmana d'abril, quan arribi el festival de música tecno Hibernation. I és que es preveu que vinguin més de vuit mil persones atretes per alguns dels millors DJ del panorama internacional.

Informa: Jordi Cama

3.234.250.24