MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

El Pas de la Casa reforça la senyalització i obliga a dur mascareta als establiments en la reobertura al turisme

www.andorradifusio.ad

El comú d'Encamp ha informat França de l'obligatorietat de l'ús de la mascareta per entrar a qualsevol establiment de la parròquia. Laura Mas creu que tots els establiments comercials i de restauració tornaran a obrir el dia 1.

La cònsol major d'Encamp ha explicat aquest divendres què s'ha fet arribar a França tota la informació necessària sobre les mesures sanitàries i de seguretat que hauran de respectar els visitants francesos a partir de l'1 de juny.

Laura Mas ha insistit en l'obligatorietat de la mascareta per entrar als establiments. Per garantir-ho, "s'ha permès que fora de l'establiment es puguin vendre mascaretes" i evitar riscos.

Grups d'informadors amb personal del comú i la Creu Roja seran els encarregats de vetllar que els visitants respectin les direccions de marxa als carrers i les distàncies de seguretat.

El carrer Major, per exemple, serà només per a vianants, per evitar el col·lapse a les voreres, i pels carrers adjacents transitaran els vehicles.

A la restauració del Pas de la Casa es permetran com a màxim 10 persones per taula amb un metre i mig entre taules.

Laura Mas ha reconegut que la gratuïtat del túnel d'Envalira permetria descongestionar la vila, que es preveu que rebi molts turistes. Creu que "hi haurà un moment en què no podrem absorbir tots aquests visitants al Pas de la Casa i seria una llàstima que no poguessin gaudir del túnel i baixar a altres parròquies per fer compres". Ara bé, dependrà d'un acord amb la concessionària.

Mas estima que el teixit comercial que ha necessitat ajuda institucional durant el confinament l'ha obtinguda.

S'ha repartit informació amb les mesures de seguretat per a uns 300 establiments. Mas confia que el 100% torni a obrir.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest divendres 29 de maig:

Informa: Sílvia Mestre

Informació relacionada

3.219.167.194