MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

El Pas celebra la fi de les restriccions de mobilitat a França i diposita les esperances en el cap de setmana

www.andorradifusio.ad

El primer dia sense restriccions amb França s'ha saldat amb una afluència mínima al Pas de la Casa. Comerciants i hotelers dipositen les esperances de recuperació turística per aquest cap de setmana, després d'un mes d'abril nefast.

Tímida presència de turistes al Pas de la Casa en el primer dia sense restriccions de mobilitat a França. Els empresaris de la vila no esperaven una allau de visitants, conscients que la normalitat relativa no es començarà a notar fins divendres, però valoren, com ha explicat el president d'Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, que la majoria de comerços han tornat a obrir després d'un mes d'abril on només supermercats i farmàcies ha mantingut l'activitat gràcies sobretot al consum intern.

No ajuda l'obligació de presentar una prova diagnòstica negativa per accedir a Andorra, una obligació de la qual queden exempts els residents a l'Arieja i els Pirineus Orientals, sempre que l'estada sigui inferior a 24 hores. Per a Òscar Ramon Borra, de l'associació de veïns del Pas de la Casa, "és un impediment perquè la gent no pot venir amb llibertat". Espera que "quan acabin les restriccions, vinguin en massa".

Fins a mig matí uns 900 vehicles havien accedit a Andorra per la frontera del Baladrà. Per la seva banda els hotelers esperen començar a rebre reserves per al cap de setmana a partir de dimecres.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

3.227.0.150