MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Mobilitat registra per Setmana Santa l'entrada més alta des de l'inici de la pandèmia

www.andorradifusio.ad

Mobilitat registra aquesta Setmana Santa la millor entrada de vehicles de l'últim any. En concret, des de dijous han entrat més de 40.000 automòbils, la majoria, provinents d'Espanya.

La lliure circulació amb Espanya i l'arribada massiva de turistes durant aquesta Setmana Santa ha deixat les millors dades mobilitat des de l'inici de la pandèmia. Concretament, des de dijous han entrat més de 47.000 automòbils, la majoria provinents d'Espanya. I és que aquesta llibertat de moviment amb el país veí també ha provocat una sortida important de vehicles cap a territori espanyol.

Des del servei de Mobilitat es celebra la bona tendència de les dades i es destaca que són xifres similars a les de fa cinc anys. "Ha sigut una Setmana Santa que ens ha sobtat una mica a tots, perquè l'anunci fet el dijous d'aquesta permissibilitat a les dues bandes ens va portar a haver d'afinar ràpidament les calculadores", explica el director, Jaume Bonell, qui insisteix que és un balanç "altament positiu".

El dia amb més entrades va ser divendres amb 9.000 vehicles per la frontera del riu Runer. Pel que fa a la frontera del Baladrà, la millor jornada va ser la de dissabte, coincidint amb l'últim dia abans del confinament decretat pel govern francès. Quant a les sortides, dijous va ser el dia amb més moviment. Són 6.000 vehicles que van sortir en massa i que han anat tornant de manera esglaonada durant aquesta tarda.

De cara a futur, la pròxima entrada important de vehicles que espera Mobilitat és el cap de setmana de l'1 de maig, tot i que ja es pensa en l'estiu per una certa normalitat quant a la circulació d'entrada i sortida del país.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arnau Teixidó

Informació relacionada

3.230.143.40