MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

La plataforma de Soldeu: l'obra d'enginyeria més complexa de l'estació amb l'objectiu fixat als Mundials

www.andorradifusio.ad

La plataforma al peu de la pista Avet és l'obra d'enginyeria de més complexitat que ha afrontat l'estació. Es va estrenar per les finals de la Copa del Món i s'ha inaugurat oficialment aquest dimarts. Esportivament ha tingut i tindrà un paper cabdal per al futur de l'esquí a Andorra. Permetrà, per exemple, pujar un esglaó més en el nivell de les competicions que pot acollir.

L'origen de la plataforma de Soldeu va ser esportiu i, d'alguna manera, el seu destí també ho serà. Tothom té molt clar quina és la línia de meta: els Mundials del 2027.

Santi López, director de cursa, diu que la plataforma "dona garanties per continuar amb el calendari". El director de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, remarca "el treball de conceptualització intel·lectual per la proposta que n'avaluarà la viabilitat i els aspectes a millorar".

Abans del 2027 arribaran les finals de la Copa del Món del 2023. Aquest 2019 s'ha deixat el llistó molt alt amb la plataforma completada i es podrà anar un pas més enllà. Segons Hidalgo, serà "sobretot en la logística pel fet de disposar de més places d'aparcament i espais que facilitaran molt les operacions durant les finals". "Han estat tres anys de construcció amb una prova entremig i amb objectus fixats ja en el 2023", quan es disputaran unes noves finals de Copa del Món.

La infraestructura ja està acabada. És una plataforma que es vol convertir en un referent esportiu i social.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Albert Refart

Informació relacionada

34.239.149.34