MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

La policia defensa la seva actuació durant els aldarulls de la festa major de Sant Julià

www.andorradifusio.ad

La policia ha assegurat que va seguir els protocols d'actuació durant els aldarulls de la festa major de Sant Julià. Actualment hi ha dos joves en presó provisional per aquests fets des de principi de mes. L'entorn dels encausats havia denunciat com a excessiu el comportament policial.

A través d'un comunicat, el servei d'ordre ha contestat les crítiques d'actuació desproporcionada d'alguns dels participants durant els incidents de la festa major laurediana. Afirma que no és cert i que es va actuar conforme als principis del cos i tenint en compte les circumstàncies especials que hi va haver. Segons la policia, els agents van actuar amb professionalitat i sota els paràmetres i protocols establerts per la seguretat pública. Afegeix que així es van reduir els comportaments que perjudicaven la convivència i es va evitar que el desordre públic augmentés.

Els dos primers detinguts pels incidents estan en presó provisional des de fa una setmana. La batlle instructora va prendre aquesta decisió tenint en compte l'alarma social causada i per no entorpir la investigació. Els ha processat pels delictes menors d'injúries i desobediència greu als agents de l'autoritat, alteració de l'ordre públic i danys dolosos.

La investigació policial continua i ja hi ha hagut altres detencions. Entre elles la d'un noi que en el moment dels enfrontaments entre la policia i els joves va participar de la sostracció de les claus d'un vehicle del servei d'ordre.

Informa: Pere Moliné
Imatges cedides testimonis

Informació relacionada

3.234.143.26