MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Els positius per coronavirus sumen 133 casos, 44 dels quals són sanitaris

www.andorradifusio.ad

Els positius per coronavirus continuen creixent i el Govern comptabilitza 133 casos a hores d'ara. Es considera que la transmissió comunitària es va controlant, però preocupa l'afectació al sector sanitari, amb un terç dels infectats i les residències de la gent gran.

Segueixen pujant els afectats per coronavirus. 133 casos comptant la defunció de diumenge i el noi que es va curar fa dies.

Ingresades a l'hospital hi ha 19 persones, tres a la unitat de cures intensives. Els professionals sanitaris amb Covid-19 són 44, un terç de les persones positives. I al Cedre segueix havent-hi vuit afectats i dos interns que ja han estat ingressats a l'hospital.

El ministre de Salut creu que la transmissió comunitària es va aturant, però es manté preocupat pels sanitaris i els padrins de les residències, per això durant la setmana es traslladaran interns de les residències als hotels.

Confia que en el cas dels sanitaris, "anirem veient una davallada per les mesures de protecció extrema que estan fent servir els professionals de la salut". Quant als padrins, s'haurà d'anar analitzant l'evolució i l'impacte de les mesures que s'estan prenent.

El ministre ha reconegut l'excepcionalitat de la situació i les dificultats que tenen les famílies per poder tenir contacte amb els afectats, com els padrins de les residències. Ha demanat comprensió.

Un dels positius és el d'un jove de la Gavernera, que ha estat aïllat en un pis amb cuidadors. Al centre per a joves s'han aplicat els protocols per prevenir nous contagis.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest 23 de març al migdia:

Informa: David Domingo
Imatges: Desirée Sala
Locució: Gemma Rial

Informació relacionada