MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Un dels presos provisionals continua la vaga de fam per reclamar condicions millors

www.andorradifusio.ad

Segueix la vaga de fam d'un dels vuit interns en presó provisional, en demanda de millores en les seves condicions. La direcció del centre penitenciari s'ha compromès a estudiar les peticions. Familiars dels presos provisionals denuncien pressions perquè abandonin la protesta.

Només un dels vuit interns en presó provisional continua en vaga de fam, segons la direcció del centre penitenciari de la Comella.

La protesta, recordem-ho, es va iniciar divendres quan aquest grup de presos va decidir exercir el seu dret a vaga. El motiu, tot un seguit de demandes referents al menjar, al temps de cabina telefònica i a l'estona que poden passar fora de la cel·la a la tarda.

Peticions que la direcció del centre ha garantit que estudiarà per veure si es poden implementar. Amb tot, assegura que els àpats compleixen la normativa i que el temps de comunicació telefònica amb l'exterior fins i tot supera el que marca la llei.

L'òrgan rector de la Comella també adverteix de la dificultat d'ampliar l'estona que els interns passen fora de la cel·la a la tarda perquè coincideix, justament, amb el temps de cabina, l'horari de visites i amb el sopar.

"En tot allò que puguem millorar, ja estem oberts a reflexionar-hi i poder-ho implementar, però també hem de fer un exercici de ponderació i d'equilibri i valorar que les condicions de reclusió dels nostres interns al centre penitenciari són francament satisfactòries", creu el cap de Govern, Xavier Espot.

Mentre, l'entorn d'algun dels reclusos provisionals denuncia pressions perquè els presos que van iniciar la vaga de fam l'abandonin i que per això només un manté la protesta.

A les peticions confirmades per la direcció, afegeixen que els presos amb malalties greus, com ara sida o hepatitis, no gaudeixen de prou garanties de seguretat i higièniques.

Informa: Joan A. Sarmiento-Jordi Cama

18.207.108.182