MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Professionals liberals de guàrdia i per atendre urgències durant l'aturada pel coronavirus

El Govern posa a disposició de la ciutadania una llista qu

El Govern posa a disposició de la ciutadania una llista que s'actualitza diàriament de les guàrdies i permanències autoritzades de les professions lliberals. A continuació els expliquem les decisions que a hores d'ara els col·legis han pres per adaptar-se a les mesures decretades per l'executiu i, a la vegada, poder atendre les urgències que hi pugui haver.

La majoria de les consultes de professions sanitàries no mèdiques estan tancades, tot i que atenen urgències telefònicament.

El número per adreçar-se a odontòlegs i estomatòlegs és el 387.138. Es fa un triatge dels pacients i es deriven als professionals que estiguin de guàrdia.

El mateix procediment segueixen els psicòlegs, que es poden contactar al 809.031. Els fisioterapeutes atenen urgències només de manera telemàtica i telefònica al número 727.257.

Els establiments d'ortopèdia estan oberts o atenen urgències. Des del col·legi es recomana fer una primera consulta telefònica al centre habitual abans d'anar-hi, o bé, al mateix col·legi al número 801.859.

Les farmàcies també estan obertes cada dia de la setmana i els diumenges a la tarda n'hi ha una de guàrdia.

En l'àmbit jurídic, els despatxos dels advocats estan tancats i en cas de necessitar una assistència urgent cal posar-se en contacte amb l'advocat habitual o al col·legi al telèfon 806.930.

Els saigs demanen fer el mateix o enviar un correu electrònic. Únicament en cas d'urgència s'atendrà de forma presencial demanant cita prèvia i justificant-ne el motiu.

Per a qualsevol urgència relacionada amb les immobiliàries, cal posar-se en contacte amb l'agent habitual o contactar amb el col·legi al 801.115, ja que els despatxos estan tancats.

Els veterinaris també demanen que s'hi truqui per a qualsevol urgència que atendran o derivaran.

Informa: Oliver Jaén