MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

El projecte del Prat Gran d'Encamp es manté malgrat el retard causat per la Covid-19

www.andorradifusio.ad

El projecte del Prat Gran d'Encamp es manté, tot i que es retardarà per la situació actual. Així ho ha assegurat la cònsol major en la sessió de comú. Laura Mas ha dit que la inversió, de quatre milions i mig d'euros, no posarà en perill les finances comunals. L'oposició ha criticat el sobrecost de les obres de l'ETAP del Pas de la Casa.

Dotar la parròquia d'una nova zona d'esbarjo per als infants és una prioritat.

La cònsol major reconeix que la situació actual obligarà a modificar el pressupost, igual que a la resta de comuns, però aquest projecte es mantindrà, tot i l'alt cost, quatre milions i mig d'euros.

Segons Laura Mas, l'impacte en les finances comunals serà assumible, ja que l'amortització és plurianual.

La reestructuració del parc actual contempla una part de la parcel·la del prat del Germà, que el comú ha llogat per poc més de 6.000 euros mensuals el primer trienni, augmentant el cost fins a uns 7.000 euros a partir de llavors.

Des del PS ha recordat que el projecte actual difereix del que ells proposaven.

Amb això, el conseller del PS al comú d'Encamp, David Rios, ha explicat que "el projecte era traspassar el pàrquing actual que hi ha darrere del museu de l'automòbil amb el terreny aquest que s'ha llogat i aquest pàrquing que s'allibera entraria a formar part amb els terrenys de concessió que tenim".

Des de la majoria ofereixen diàleg a l'oposició perquè aportin propostes.

En aquest sentit, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha afirmat que "no tenim cap intenció de fer-ho passar per una comissió sense que tots els consellers, majoria i oposició, estiguem en una taula i puguem decidir el full de ruta i explicar-los el projecte que hem treballat".

Per la seva part la consellera de la minoria Esther Vidal ha criticat el sobrecost de 275.000 euros en les obres de l'Estació de tractament d'aigües potables del Pas de la Casa.

Vidal considera que "això passa quan s'agafa l'opció més econòmica" i ha remarcat que "està clar que ha d'haver-hi una valoració d'una direcció d'obra i en aquell moment es pensava que s'estava fent bé i després van sortir certs problemes, inconvenients i millores".

D'altra banda el projecte de FEDA per construir una línia d'alta tensió que passarà per Encamp també ha estat aprovat, tot i les crítiques del PS en considerar que es tracta d'un projecte que presenta un fort impacte mediambiental.

Informa: Joan A. Sarmiento

3.230.154.129