MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

17º / 33º

El Temps Darrera previsió

Prop de 100 padrins celebren la tretzena trobada interparroquial d'hortolans a Ordino

www.andorradifusio.ad

La parròquia d'Ordino ha acollit la tretzena trobada interparroquial d'hortolans amb la participació de prop d'un centenar de padrins. Tots formen part del projecte dels horts socials per a la gent gran i aprofiten la trobada per fer balanç de la collita.

Els padrins de les set parròquies s'han reunit un any més per celebrar la trobada interparroquial. Ordino ha estat per segon any la parròquia amfitriona i hi han participat prop d'un centenar d'hortolans. La consellera de Benestar Social, Vanessa Fenés, s'ha mostrat molt satisfeta per "compartir un moment de germanor" i anima els padrins "a continuar amb la feina als horts".

La cita permet als padrins retrobar-se i compartir les anècdotes del conreu, que enguany ha estat força fructífer per les condicions meteorològiques, tot i que la pluja de les darreres setmanes ha malmès part de la collita. Segons l'hortolà Carles González, aquesta temporada "ha estat fora de sèrie".

Alguns tenen una àmplia experiència i treuen partit a cada pam de terra. Isidre Canyades explica que ha plantat "mongetes, carbassons, porros, carrotes i bledes".

La iniciativa en col·laboració amb la Fundació Julià Reig va néixer el 2001 i té com a objectiu incentivar l´activitat física, millorar la interrelació personal i conrear verdures i hortalisses. "Es busca que la gent que es jubila pugui tenir qualitat de vida, es relacioni socialment i pugui menjar bé", indica la coordinadora del projecte, Ester Segura.

Aprofitant la trobada interparroquial una de les hortolanes de la parròquia a preparat confitures de tomàquet i de carbassa per a tothom.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Rubén Calvo
Locució: Sergi Cano