MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Propostes per als joves, per l'habitatge i l'administració digital, a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella En Comú fa propostes per a joves, els socialdemòcrates parlen d'habitatge i Terceravia de gestió online del comú.

En comú per Andorra la Vella vol crear un espai específic per als joves. Un local cobert tipus nau industrial on els joves puguin fer tot tipus d'activitats tots els mesos de l'any. La voluntat de la formació és que l'espai sigui cèntric. També defensen la necessitat que la gestió de l'espai quedi en mans dels mateixos usuaris. Ho ha exposat una de les joves candidates de la llista encapçalada per Conxita Marsol, Marta Pons. L'espai podria acollir diferents activitats i ser un punt pels joves músics del país per poder assajar. La voluntat és que es converteixi en un nou punt de trobada per als joves de la capital complementari al Punt Jove del Parc Central.

Els socialdemòcrates han parlat aquest divendres d'habitatge. I ho han fet davant dels edificis de Jovial. Defensen la creació d'una àrea d'habitatge per coordinar les diferents mesures per afavorir el dret a l'habitatge. També proposen una col·laboració publico-privada per mirar de generar i potenciar que surtin més pisos de lloguer al mercat mitjançant exempcions i facilitats als propietaris. El candidat Pere Baró ha lamentat la política duta a terme al comú els darrers 4 anys. També defensen la necessitat de retornar a la filosofia inicial dels pisos de Jovial. Tampoc descarten la cessió de terrenys comunals per a la construcció de nous habitatges, un aspecte diu que caldrà estudiar atentament.

A Terceravia tenen molt clar que cal que el comú es modernitzi. Per això defensen la necessitat d'implantar les noves tecnologies en totes les àrees sobretot a la de tràmits. Per això volen que la majoria de tràmits comunals es puguin fer en línia per facilitar les gestions dels ciutadans. Una modernització de l'administració que haurà d'anar acompanyada de formació, diu Jaume Carrera. Afegeix també que s'ha de donar ús a les instal·lacions comunals de la plaça Lídia Armengol i defensa la necessitat de traslladar la majoria dels tràmits al nou edifici comunal deixant una presència testimonial a la seu central del comú.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Albert Refart

3.227.240.143