MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

La prova pilot per agilitar el trànsit a Sant Julià es farà per Setmana Santa

www.andorradifusio.ad

La trobada de la Taula de mobilitat ha tractat la posada en marxa de dues proves pilot a Sant Julià i la Massana per agilitar el trànsit en hores punta. Una trobada, la primera amb els nous representants comunals, en què també s'ha parlat de la coordinació nacional en dies de nevada que patirà alguns canvis per evitar el que va passar en la darrera. 

Els sentits de circulació de l'avinguda Francesc Cairat de Sant Julià de Lòria canviaran per Setmana Santa amb un desdoblament que anirà del pont d'Isidre Valls fins a la plaça Laurèdia.

Serà una prova pilot per agilitar el trànsit en dies de gran afluència i comptant ja amb el nou vial de la desviació de Sant Julià que s'obrirà el març.

Així Francesc Cairat tindrà dos carrils de pujada fins a la plaça Laurèdia i d'allà alguns continuaran pel centre del poble i els altres pel túnel de la Tàpia.

El nou vial, el de la desviació, mantindrà de manera permanent dos carrils de baixada que s'enllaçaran amb els ja habilitats fins a la frontera. 

Prova pilot també a la Massana

També és previst fer una prova pilot a la Massana. En aquest cas es tracta d'inhabilitar alguns passos de vianants i coordinar semàfors en les hores punta.

La voluntat és poder fer-la abans que acabi l'actual curs escolar. Segons explica el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, "la idea és que en certes hores del matí, per exemple, quan hi ha més afluència, prohibir el pas en certs passos de vianants i semaforitzar una zona per fer que el trànsit sigui més fluid i més directe". 

Coordinació en cas de nevades

També s'ha tractat la coordinació de les institucions en dies de nevada important. Es faran alguns canvis per evitar la problemàtica generada en la darrera nevada per exemple i a nivell tècnic el ministeri ha nomenat el cap del gabinet tècnic, Josep Maria Huertas, representant a les reunions de coordinació amb policia i agents de circulació.

Torres ha explicat que volen millorar la coordinació i que hi treballen per a les properes nevades anunciades la setmana vinent. 

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Vicente Bellot-Arxiu RTVA

 

3.219.167.194