MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El PS critica la resta del Consell per “desvirtuar i buidar de contingut” la proposta per als emprenedors

www.andorradifusio.ad

La necessitat de disposar de noves plataformes de finançament alternatiu ha centrat una part del debat sobre la llei de suport als emprenedors. El text partia d´una proposició del PS que ha estat treballada en comissió.

La llei de suport a l´emprendoria ha quedat aprovada amb l´abstenció dels consellers del PS. Tot i qualificar-lo de declaració d´intencions, l´oposició hi ha donat suport argumentant que aquest text "és millor que res", ja que promou programes de formació i agilita tràmits en la creació d´empreses de tots els sectors. Tanmateix, el PS ha criticat que la llei s´hagi reduït fins a perdre tot el seu contingut. El conseller socialdemòcrata Gerard Alís ha lamentat “els canvis que han desvirtuat el text retallant i buidant de contingut les motivacions inicials”. “Queda una llei de cara a la galeria”, ha afegit.

Un dels aspectes més discutits ha estat la regulació de vies alternatives de finançament com ara el crowdfunding, que finalment ha desaparegut de la llei.

DA diu que s´ha de regular de forma específica i que el PS copiava la legislació espanyola, que no és bona. Exposa que "les regulacions, com que són pròpies de cada país, dependrà de la dimensió de cada país de que realment hi hagi possibilitats de mercat"."Si la regulació que fem és només per a Andorra, ja em dirà quina plataforma vol que vingui", ha qüestionat a Gerard Alís. Saboya és partidari d'aprofitar la regulació que la UE treballa per al conjunt del mercat europeu.

El conseller socialdemòcrata respon que "Espanya va fer una llei per desenvolupar i regular les plataformes de finançament alternatiu i donar l'opció a empresaris i emprendors per a que tinguin vies de finançament" i critica que "en lloc d'adaptar el model, simplement han dit que no".

L´oposició també ha criticat el Govern perquè encara no s'hagi implantat al país mitjans com Paypal. Saboya ha informat que s'estava treballant a connectar l'emprenedoria en xarxa amb Espanya i França.

Informa: Ana Alamán

3.234.143.26