MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 21º

El Temps Darrera previsió

El PS demana al Govern una ajuda específica per als autònoms d'uns 1.300 euros mentre duri la crisi

www.andorradifusio.ad

El PS proposa al Govern la creació d'un ajut per als treballadors per compte propi, que s'han vist afectats pel tancament dels negocis per la crisi de la Covid-19. Des del Partit Socialdemòcrata també es demanarà agilitar els tràmits perquè les petites empreses puguin accedir als crèdits tous decretats per l'executiu.

Els requisits per accedir a aquest ajut específic per als autònoms serien haver tancat el negoci o acreditar una reducció de la facturació en un 75% respecte la mitjana del mateix mes de l'any anterior.

L'import s'establiria en una forquilla que aniria del salari mínim interprofessional fins al salari mitjà, i es calcula en uns 1.300 euros mensuals.

La prestació s'allargaria durant la crisi fins a un termini màxim de tres mesos posteriors a la tornada de l'activitat, sempre que la facturació continués sent inferior en un 75% respecte de la mitjana de l'any anterior.

És "una mesura similar a la prestació per desocupació que existeix per als assalariats, que permeti garantir uns ingressos durant aquest període de desocupació involuntària", explica el primer secretari del PS, Gerard Alís, qui reclama que sigui no només per aquest període, sinó "anar una mica més enllà".

Informa: Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro

 

 

18.208.132.33