MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

El PS exigeix a la fiscalia que actuï per determinar la responsabilitat del Govern en l'esllavissada

www.andorradifusio.ad

El PS exigeix responsabilitats al Govern sobre l'esllavissada pel que considera una probable inacció. En un comunicat assegura que, segons les informacions aparegudes, la situació era previsible i acusa el Govern de no haver fet accions preventives. Vista la gravetat dels fets, els socialdemòcrates demanen l'actuació de la fiscalia. El grup parlamentari per la seva banda ha fet una demanda d'informació exhaustiva al Govern. Ciutadans Compromesos, al seu torn, reclama depurar responsabilitats un cop estabilitzada la situació i rebutgen l'oportunisme d'alguns partits.

Segons els socialdemòcrates, la inacció del Govern ha posat en perill molta gent. En un comunicat el partit exigeix explicacions i responsabilitats sobre una situació detectada pels tècnics el 2015. Per això parla d'inacció de l'executiu en no aplicar mesures preventives. També critica l'executiu per al·legar que la manca d'actuació es deu al fet que no hi té competències. Recorda que la prevenció i protecció davant de riscos naturals i geològics sí que és competència governamental i exigeix l'actuació de la fiscalia vistes les responsabilitats que es poden derivar dels fets, com ha avançat la presidenta del partit, Susanna Vela. El grup parlamentari ha entrat a Sindicatura amb declaració d'urgència una demanda d'informació per tenir accés a la documentació sobre el desmunt, els informes tècnics després de l'autorització, els informes que adverteixen del deteriorament de la zona, la correspondència entre el Govern, el comú de Sant Julià i la propietat i els convenis signats.

D'altra banda, el grup parlamentari de Ciutadans Compromesos insisteix en la necessitat d'assegurar la zona primerament i després arribarà el moment de depurar les responsabilitats. El grup rebutja l'oportunisme dels partits polítics que volen donar lliçons. CC reclama als propietaris que tinguin el manteniment adequat de les obres.

Informa: Anna Pifarré - Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro - Fernando Montero

Informació relacionada

3.238.7.202