MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

El PS veu una extralimitació de la fiscalia per recomanar al TC que s'arxivi el recurs d'inconstitucionalitat a la llei de seguretat pública i de sanitat

www.andorradifusio.ad

El PS ha denunciat l'informe de la fiscalia que recomanava al Tribunal Constitucional que arxivés el recurs de Terceravia sobre la llei de seguretat pública i de sanitat. Comptava amb la signatura de dos consellers socialdemòcrates perquè pogués ser admès i la fiscalia considera que no s'hauria d'admetre perquè els consellers del PS van votar a favor. El PS ho veu una ingerència política.

Els consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez van donar suport al recurs al Constitucional de Terceravia a la llei de seguretat pública i sanitat, tot i que el PS va votar a favor. Asseguraven que volien que l'alt tribunal ho estudiés. Ara denuncien que la fiscalia ha recomanat que s'arxivés precisament per això i creuen que s'ha extralimitat.

"L'argument per invalidar aquest recurs seria que les nostres signatures, havent votat a favor, no haurien d'haver pogut exercir-se. No hauríem d'haver pogut exercir el dret que ens reconeix el Tribunal Constitucional de presentar un recurs d'inconstitucionalitat", detalla Sánchez, qui afegeix que ho han "constatat amb preocupació". I afirmen que ja hi ha hagut altres vegades en què el fiscal general ha actuat de manera "política".

Finalment, el Tribunal Constitucional ha acceptat aquest recurs de Terceravia i l'està estudiant.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Nil Forcada
Locució: Anna Mata

Informació relacionada