MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

El PS vol un acord per garantir tots els salaris entre Estat, empresaris i treballadors com es fa a Portugal

www.andorradifusio.ad

El PS ha demanat un acord entre Govern, empresaris i treballadors per garantir tots els salaris. S'inspira en una fórmula que ja s'ha fet servir a Portugal. També veu riscos en els expedients de regulació temporal d'ocupació i en com es concedeixen els crèdits tous a les empreses.

El PS ha presentat un document amb 30 propostes a l'executiu per ajudar a solucionar la crisi. Algunes ja les han donat a conèixer com una prestació de desocupació per als autònoms, la reducció dels lloguers i l'ajornament dels pagaments dels tributs i de les cotitzacions a la CASS. Destaca la demanda de garantir tots els salaris mitjançant un acord entre Govern, empresaris i els treballadors. El primer secretari del partit, Gerard Alís, ha destacat però que "farà faltar tenir dades i veure el diferenciament salarial que hi ha i potser fins i tot s'hauria de fer un repartiment diferent segons sectors".

A més, no els convenç la fórmula dels expedients de regulació temporal d'ocupació que s'està estudiant o com es concedeixen els crèdits tous des de l'executiu. Segons el president del grup parlamentari, Pere López, "es corre un risc que pot ser fins i tot pervers, que és focalitzar les ajudes en empreses que tenen més dificultats i aquelles empreses que funcionen millor i que tenen més capacitat de perdurar que no puguin rebre les ajudes i que la situació fins ara bona es pugui deteriorar".

Els socialdemòcrates, finalment, afirmen que en aquesta crisi els que tenen més han d'aportar més.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

34.204.193.85