MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

El públic es bolca amb el Ballet de Moscou pel muntatge d''El Trencanous'

www.andorradifusio.ad

"El Trencanous" ha estat aquest dimarts a la nit una bona forma de començar a sentir que el Nadal s'apropa. El clàssic de Txaikovski, a càrrec del ballet de Moscou, gairebé ha omplert el Centre de Congressos.

"El Trencanous" és una de les obres més estimada del públic per molts motius. Amb una música insuperable del compositor més admirat de música per a ballets, Txaikovski, és una història plena de fantasia.

L'espectacle serveix de reclam per captar un públic majoritàriament familiar. "Em sembla una bona experiència per als meus fills, que són petits", ha manifestat un dels espectadors. Altres han acudit al Centre de Congressos al reclam d'una companyia com el Ballet de Moscou, de solvència contrastada i que manté un repertori molt vinculat a Txaikovski. "Des de petita me n'havien parlat i feia il·lusió veure-la en primera persona", ha explicat una altra espectadora.

La posada en escena, més modesta del que requereix el muntatge, en qualsevol cas es converteix en un dels punts forts de la proposta de la companyia russa, que aquests dies celebra el 30è aniversari.

No hi han faltat els que han afrontat la funció des d'un vessant professional. Entre el públic, una ballarina que va arribar al país fa més de 20 anys, i que ha explicat que l'ha vist i ballat en diverses ocasions. "Venir ha estat un impuls professional".

La història, protagonitzada per Clara i el Trencanous, transporta el públic a un món fantàstic, emfatitzat per la coreografia original de Marius Petipa.

Al final, el nombrós públic present al Centre de Congressos de la capital reconeixia, amb llargs aplaudiments, la qualitat de l'espectacle que el Ballet de Moscou havia ofert.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Xabier Moreira

35.172.233.215