MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Queixes a Catalunya perquè els mòbils es connecten a Andorra Telecom en territori espanyol

www.andorradifusio.ad

L'Agència Catalana de Consum ha alertat d'un increment de les queixes de persones a les quals els mòbils se'ls connecten a la xarxa andorrana des de la Seu d'Urgell, amb un alt increment a les factures dels usuaris. Andorra Telecom ja ha anunciat que farà proves per analitzar per què passa i tractar d'evitar-ho.

L'Agència Catalana de Consum ha rebut últimament moltes reclamacions per l'activació de la itinerància amb Andorra de clients d'operadores espanyoles mentre estan en territori espanyol. Andorra Telecom assegura no és responsable del problema dels usuaris espanyols que, sense voler-ho, es connecten a la xarxa andorrana. I és que, afegeix, l'empresa que factura és espanyola. De fet la companyia andorrana ha confirmat que els estranya molt la situació i que faran proves per veure què pot passar tant a una banda com a l'altra de la frontera.

"Les ones electromagnètiques no entenen de fronteres. Quan s'ha de cobrir una zona, els operadors espanyols han de cobrir la duana espanyola i la frontera i, naturalment, aquestes ones sempre arriben un tros més enllà", detalla el portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall. També ha afegit que "les antenes que tenen per cobrir Ós de Civís poden arribar a cobrir part del territori andorrà". Pel que fa a Andorra Telecom, Casadevall ha afegit que "farem un test, però a la Seu d'Urgell no arribem segur".

Aquesta situació també ha passat amb França, concretament a les zones properes a la frontera del Baladrà, com seria el cas del Pas de la Casa, on "és impossible que les ones electromagnètiques no arribin al Pas".

Des d'Andorra Telecom recomanen que els usuaris seleccionin a la configuració del mòbil la xarxa de forma manual, una opció que solucionaria aquests problemes.

També recorden que tenen diferents convenis amb França i Espanya, en els quals els usuaris poden utilitzar internet i fer trucades amb un preu tancat cada dia.

Informa: Sergi Expósito-Jordi Cama
Imatges: Vicente Bellot

35.172.233.215