MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Rècord de participació en l'11è campionat de dansa d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

Un any més ha arribat el concurs de dansa d'Escaldes-Engordany, on escoles nacionals i de fora del país demostren tot allò aprés a les classes en els darrers mesos. L'onzena edició de la prova ha portat un rècord en les inscripcions.

16 escoles, 74 grups i 384 participants. El campionat de dansa d'Escaldes-Engordany, que ha arribat a l'onzena edició, s'ha consolidat com una competició dins del calendari dels grups del país i dels països veïns.

Des de les 9 del matí, ballarines i ballarins han demostrat el que saben fer davant d'un jurat que anotava atentament. Entre tots els estils, sens dubte hi ha un preferit: "l'urban", diu el coreògraf i coordinador del campionat, Dama Hernández, entre molt "hip-hop i comercial", explica. "La dansa està tirant cap a una tendència de fusió, però també hi trobem flamenc, clàssic i jazz".

I entre tants grups amb moltes persones i amb coreografies on la compenetració és clau, donant un efecte extra per al públic, és difícil coordinar-se? Les ballarines asseguren que en un principi és complicat. Després de mesos de feina, "ja som una pinya", indiquen.

Amb un rècord a les inscripcions, els més petits demostren que tenen un nivell que no ha d'envejar el dels més grans, posant en relleu que a Andorra hi ha un gran planter de ballarins.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Eduard Martínez

35.172.233.215