MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Els residents espanyols ja poden votar a l'ambaixada per les eleccions del 10N

www.andorradifusio.ad

Aquest diumenge hi ha eleccions generals a Espanya. Els més de 4.900 electors espanyols que han demanat el vot ja poden dipositar-lo des d'aquest dimecres a l'ambaixada. Són un 4% més que a les eleccions generals de l'abril.

Des d'aquest dimecres i fins divendres, els 4.942 residents espanyols que han demanat el vot pregat poden votar a l'ambaixada per a les properes eleccions generals del 10 de novembre a Espanya. Aquest dimecres, el primer dia, sempre acostuma a ser el de màxima afluència.

Una bona mostra en són les urnes, que a mig matí ja eren força plenes. Per a aquests comicis s'ha incrementat la intenció de participació. Dels prop de 23.500 electors, han demanat votar un 21%.

Antonio Prats, cònsol general, explica com "ha pujat una mica", ja que "a les de l'abril van ser 4.091 les persones que van demanar el vot i aquesta vegada són 4.942. Hi ha un augment de més de 800 persones". Explica que "era d'esperar perquè les persones que van demanar el vot a les eleccions de l'abril no han necessitat tornar-lo a demanar. És a dir, les 4.091, automàticament el rebien". 

El cònsol general confia que les persones que han rebut automàticament les paperetes vagin a votar. Aquelles que no les hagin rebut a casa han de recollir-les personalment a Correus. Recorda que "hi ha gent que té dubtes d'última hora i no sap exactament quina documentació s'ha d'adjuntar amb el vot". I fa una recomanació als votants: "que no acabin de tancar totalment cap sobre per si hi ha alguna verificació d'últim moment per permetre preparar el vot i que sigui 100% vàlid". 

L'horari de votació és de les 9h a les 20h ininterrompudament. Podria ser que la Junta Electoral Central allargués el termini i permetés votar de forma presencial també el dissabte i el diumenge. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Romagosa

34.204.173.36