MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Les restriccions de mobilitat per la Covid deixen en una situació molt delicada les companyies d'autobusos

www.andorradifusio.ad

La manca d'activitat turística no només afecta el comerç, sinó que també està provocant un gran impacte en les companyies d’autobusos i autocars. Sobretot les línies de negoci que depenen de l’exterior estan sota mínims i la facturació d'aquest hivern es preveu que caigui fins a un 80%.

El sector dels autobusos i els autocars està vivint una situació molt delicada, principalment per la manca de moviment amb els estats veïns.

Per a Andbus, la facturació durant els mesos d'hivern es preveu que caigui més del 80% en comparació amb el mateix període de l'any passat, un escenari que complica la possibilitat de seguir amb la mateixa estructura empresarial.

Per aquest motiu, s'estan estudiant diverses mesures per sobreviure tenint en compte l'opinió dels treballadors.

El CEO d'Andbus, Dani Vinseiro, ha explicat que "l'opció més fàcil és ajustar la mida de l'empresa i intentar treballar amb menys gent". També ha remarcat que hi ha una altra ocpió que és "aguantar amb la mateixa gent, però amb reduccions de salari".

També es planteja una opció híbrida, sempre amb la voluntat de perjudicar el mínim possible la situació dels empleats que ja han viscut reduccions de jornada fruit de la pandèmia.

Una de les línies de negoci que ja no es té en compte en els propers mesos és la dels turoperadors estrangers, una projecció que també comparteix Autocars Nadal-Grup Julià.

Per a la companyia, la connexió amb Barcelona és també molt pobra i de 20 freqüències diàries, ara només n'hi ha quatre.

En aquest context, el director de l'empresa, Bartumeu Gabriel, afirma que estan concentrant tots els esforços en les línies interubanes i el transport escolar, malgrat que l'obligatorietat del teletreball i els confinaments escolars fan que el rendiment sigui inferior.

En aquest sentit, Gabriel confessa que la diversificació del negoci és clau i, de moment, l'estructura empresarial es manté estable.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: David Domingo

Informació relacionada

3.238.7.202