MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Reunió entre el Govern i una missió d'avaluació de l'OSCE sobre la llei de partits, el finançament electoral i les eleccions

www.andorradifusio.ad

Una delegació de l'Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans de l'OSCE ha visitat Andorra amb l'objectiu d'avaluar el procés electoral abans de les eleccions generals.

Els experts s'han reunit amb la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, que han explicat els canvis legislatius i les modificacions a la llei de partits polítics i finançament electoral. També les modalitats de vot, el judicial i per correu i les campanyes de promoció de la participació. Altres qüestions que han repassat han estat el procediment de registre dels candidats, els col·legis i les meses electorals i el desenvolupament de la jornada electoral. La delegació, que ja va visitar Andorra abans dels comicis del 2011 i 2015, han fet una valoració positiva. L'agenda dels experts inclou reunions amb mitjans de comunicació, partits polítics, la junta electoral o el Tribunal de Comptes.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Sergi Linares